Slovenska ljudska umetnost in moda s pridihom Dubaja

Celjska modna oblikovalka Jolanda Thaler je ustvarila modno kolekcijo, s katero je kandidirala za dizajn uniforme za slovensko udeležbo na svetovni razstavi EXPO Dubaj 2020. S kolekcijo je spretno prepletla zgodbe iz naše bogate preteklosti in sodobnosti. Ideje je namreč črpala iz ornamentov, ki jih je neutrudno raziskoval Jože Karlovšek. Kolekcija Thaler-Karlovšek Dubaj 2020 tako združuje slovensko ljudsko umetnosti, modo ter tudi pridih arabske kulture. Katarina Karlovšek si želi naslednje leto vse izdelke kolekcije predstaviti v Slovenskem paviljonu na EXPU 2020 v Dubaju.

Leave a Comment

Slovenski ornament v kolekciji in slikah

Dragoceno dediščino Jožeta Karlovška,  velikana slovenske ornamentike, nadaljujeta njegovi vnukinji Katarina in Julija Karlovšek.

Julija ustvarja čudovite slike v akril tehniki, ki izžarevajo energijo in toplino. Živi in dela v Švici. V slikarstvu preko sodobnih prijemov spretno oživlja našo kulturno dediščino.  

Katarina Karlovšek je zasnovala kolekcijo Slovenski ornament Jože Karlovšek.

V letu 2022  so jo obogatili z novim, čudovitim rokovnikom in drugimi izdelki, ki so zelo primerni za poslovna in protokolarna darila.

Izdelke lahko naročite na spletu www.joze.karlovsek.si/trgovina.

Leave a Comment

Prispevek o razstavi

Leave a Comment